• di@riga.lv
    / +371 67026138

Rīgas Klasiskai ģimnāzijai izbūvēs jaunu piebūvi 10 laboratorijām; vēl divās Rīgas skolās ierīkos skaņu un video ierakstu studijas

Šodien, 23. februārī, Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks un Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas priekšsēdētājs Oļegs Burovs apmeklēja Rīgas Klasisko ģimnāziju (Purvciema ielā 38), kur kopā ar skolas direktoru Romanu Alijevu, skolotājiem un audzēkņiem iepazinās ar jaunatvērto skaņu un video ierakstu studiju, kā arī kopīgi apsprieda jauno skolas piebūves projektu 10 laboratorijām.

Rīgas Klasiskajā ģimnāzijā pēc skolēnu parlamenta ierosinājuma Rīgas domes Īpašuma departaments izveidoja jaunu skaņu un video ierakstu studiju. Lai to paveiktu, skolas telpa tika pielāgota ierakstu studijas vajadzībām, izbūvējot akustiskos griestus un sienas un ieklājot akustisko linoleju. Studija ir aprīkota ar modernām tehnoloģiskām iekārtām, lai skolēniem būtu iespēja eksperimentēt un veidot video un skaņu ierakstus. Darbus pēc Rīgas domes Īpašuma departamenta pasūtījuma veica SIA “Moduls Engeenireng”. Būvdarbu kopējās izmaksas sastāda gandrīz 11, 2 tūkstošus eiro, bet profesionālās  studijas aprīkojuma izmaksas – 30 tūkstoši eiro.

Līdzīgu skaņu ierakstu studiju departaments šogad izveidoja arī Rīgas Ziemeļvalstu ģimnāzijā (Paula Lejiņa ielā 12). Šogad līdzīgas studijas tiks izveidotas Rīgas 84.vidusskolā un Rīnužu vidusskolā.

Rīgas domes Īpašuma departaments prezentēja laboratorijas telpu piebūves projektu, kurā ir ņemtas vērā skolas šī brīža un nākotnes vajadzības. Šim nolūkam ir paredzēts izmantot dažādas modularitātes pakāpes tehnoloģiskos risinājumus, kas skolotājiem un audzēkņiem radīs iespēju elastīgi un maksimāli izmantot jaunās piebūves telpas.

Piebūvē, kuras kopējā platība ir apmēram 2700 kvadrātmetri, ir plānots izvietot: 10 laboratorijas (ķīmijas, fizikas, bioloģijas, fizikas, dabas zinību, robotikas, informātikas) un to palīgtelpas; auditoriju, kurā ir 120 sēdvietas, lasītavu, grāmatu glabātuvi, bibliotēku, garderobi, darba telpas skolotājiem, dažādas palīgtelpas un labierīcības visos trīs stāvos. Visi kabineti un auditorija tiks aprīkotas ar skolotāja darbam nepieciešamo aprīkojumu.

Plānots, ka piebūves celtniecības darbi Rīgas Klasiskā ģimnāzijā tiks uzsākta 2019. gadā.

Informāciju sagatavoja: Baiba Gailīte, Rīgas domes Īpašuma departamenta Komunikācijas nodaļas vadītāja, tālr.: 67037357; mob.tālr.: 26555927; e-pasts: baiba.gailite@riga.lv