• di@riga.lv
    / +371 67026138

Aicina piedalīties meistarklasēs par ēku atjaunošanu Rīgā

Trešdien, 8.jūnijā, no plkst.10.00 līdz 18.00 Torņkalnā norisināsies Rīgas domes Īpašuma departamenta rīkotā meistarklase par betona dekoratīvo elementu atjaunošanas principiem ēku restaurācijā.

Aicina piedalīties meistarklasēs par ēku atjaunošanu Rīgā

Pirmā šāda veida meistarklase notiks tēlnieka un būvmākslas mantojuma restauratora, Latvijas amatniecības kameras meistara Edvīna Krūmiņa darbnīcā. Tēlnieks savas karjeras laikā restaurējis neskaitāmus dekoratīvos elementus, izgatavojis dažādas vēsturisku akmens tēlu kopijas. Viņa darbu skaitā ir Rīgas Rātslaukuma Rolands, taisnības dieve Temīda Rātsnama frontonā un Melngalvju nama piedurvju akmeņi. Meistars arī turpina topošo restauratoru paaudzes izglītošanu Zaļeniekos, programmā “restauratora asistents ar specializāciju mūrnieku un apdares darbos”.

 Pasākuma dalībnieki aicināti sagatavot jautājumus par savos īpašumos nepieciešamiem betona dekoratīvo elementu  restaurācijas darbiem, līdzi ņemot fotogrāfijas.

 Paredzēts, ka šī gada jūnijā un jūlijā Rīgas domes Īpašuma departamenta rīkotajā restaurācijas kompetenču kursā notiks vēl trīs meistarklases. Tajās tiks sniegts plašāks ieskats jautājumos par būvmantojuma koka detaļu stāvokļa novērtēšanu un bojājumu protezēšanu, tradicionālajām krāsām un to pielietojumu ēku restaurācijā, kā arī vēsturiskā kaļķa apmetuma labošanu.

Reģistrācija pasākumam: https://ej.uz/meistarklases2022

Sīkāka informācija pa tālruni 67181015 vai e-pastu irita.antonevica@riga.lv.

Informāciju sagatavoja: Rita Lazda, Rīgas domes Komunikācijas pārvaldes Ārējās komunikācijas nodaļas projektu koordinatore, e-pasts: rita.lazda@riga.lv


Rīgas domes Komunikācijas pārvalde

 Tālr.: 67026049, e-pasts: rdkp@riga.lv , mājas lapa: www.riga.lv

Facebook: https://www.facebook.com/Riga.lv

Twitter: https://twitter.com/rigasdome