• di@riga.lv
    / +371 67026138

Rīgas izglītības iestāžu ēdināšanas pakalpojuma sniedzējiem par 90% samazinās nomas maksu

Otrdien, 8. decembrī, Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas sēdē deputāti apstiprināja un virzīja izskatīšanai Rīgas domes sēdē grozījumus lēmumā  par pašvaldības nekustamā īpašuma nomas maksas atbrīvojuma vai samazinājuma piemērošanas kārtību sakarā ar Covid-19 izplatību.

Rīgas izglītības iestāžu ēdināšanas pakalpojuma sniedzējiem par 90% samazinās nomas maksu

Pilsētas īpašuma komitejas priekšsēdētājs Dainis Locis: ”Šobrīd Covid-19 pandēmijas dēļ liela daļa Rīgas skolu strādā attālināti, arī bērnu skaits, kuri apmeklē pirmsskolas izglītības iestādes, ir samazinājies. Mums ir jāsniedz šis pašvaldības atbalsts ēdināšanas uzņēmumiem, lai, beidzoties ārkārtas situācijai, vispār būtu, kam izglītības iestādēs organizēt ēdināšanu un šie uzņēmumi nebūtu bankrotējuši.”

Grozījumi paredz, ka pašvadība uz attālināto vai daļēji attālināto apmācības laiku ēdināšanas uzņēmumiem piemēros telpu nomas maksas samazinājumu 90 % apmērā, ja tie šajā laikā turpinās nodrošināt ēdināšanas pakalpojumus pašvaldības izglītības iestādēs.

No pašvaldības budžeta līdzekļiem tiek segtas 1.-12.klašu skolēnu, kā arī pirmsskolas audzēkņu ēdināšanas izmaksas. Attālināto vai daļēji attālināto apmācību laikā skolas kopā ar ēdinātājiem organizē pārtikas paku komplektēšanu un izsniegšanu. Šajā gadījumā virtuves telpas ēdienu pagatavošanai netiek izmantotas.