• di@riga.lv
    / +371 67026138

Rīgas pašvaldība izsludina konkursus pašvaldības līdzfinansējuma saņemšanai ēku atjaunošanai

Piektdien, 7. oktobrī, Rīgas domes Pilsētvides attīstības un kvalitātes komisija apstiprināja nolikumus programmām, kuru ietvaros ir iespēja pretendēt uz pašvaldības līdzfinansējumu kultūrvēsturiskā būvmantojuma un sakrālā mantojuma objektu saglabāšanai, kā arī dzīvojamo māju atjaunošanai.

Rīgas pašvaldība izsludina konkursus pašvaldības līdzfinansējuma saņemšanai ēku atjaunošanai

Ir apstiprināts konkursa nolikums „Rīgas valstspilsētas pašvaldības līdzfinansējums publiskai apskatei pieejamo kultūrvēsturiskā būvmantojuma objektu un dzīvojamo māju saglabāšanai 2023. gadā”. Projektu iesniegšanas termiņš šajā konkursā ir līdz 2023. gada 17. februārim.

Atvērta pieteikšanās arī programmai „Rīgas valstspilsētas pašvaldības līdzfinansējums dzīvojamo māju atjaunošanai 2024. gadā ”. Projektus ēku bīstamības novēršanai un energoefektivitātes pasākumiem varēs iesniegt līdz 2023. gada 5. maijam. Programmas norises periods ir divi gadi.

Apstiprināts konkursa nolikums „Rīgas valstspilsētas pašvaldības finansējums sakrālā mantojuma objektu saglabāšanai 2024. gadā”. Projektu iesniegšanas termiņš šajā programmā ir līdz 2023. gada 30. jūnijam. Programmas norises periods ir divi gadi.

Apstiprinātie nolikumi, kā arī informācija par iespēju pieteikties konsultācijām par projektu sagatavošanu pieejama mājaslapā https://atjauno.riga.lv/

Šī gada 13. oktobrī plkst. 16.00 Rīgas pašvaldība aicina uz semināru “Rīgas pašvaldības līdzfinansējums kultūrvēsturiskā būvmantojuma saglabāšanai un dzīvojamo māju fasāžu atjaunošanai Rīgā”. Bet 20. oktobrī plkst. 16.00 uz semināru “Rīgas valstspilsētas pašvaldības līdzfinansējums dzīvojamo māju atjaunošanai un tām piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai 2023. – 2024. gadā”. Abi semināri notiks Īpašuma departamenta telpās koka arhitektūras centrā “Koka Rīga” Krāsotāju ielā 12, Rīgā. Semināri tiks vienlaicīgi straumēti Rīgas domes Īpašuma departamenta YouTube kanālā “Rīgas līdzfinansējums ēku atjaunošanai”.

Projektu konkursus administrē Rīgas domes Īpašuma departaments.

Informāciju sagatavoja: Solvita Brence-Kauste, Rīgas domes Komunikācijas pārvaldes Ārējās komunikācijas nodaļas projektu koordinatore, tālr.: 29442982,
e-pasts: solvita.brence@riga.lv