• di@riga.lv
    / +371 67026138

Apkaimju pārstāvji aicināti piedalīties seminārā par vēsturisko dzīvojamo ēku atjaunošanu Rīgā

Ceturtdien, 19.maijā, plkst.14.00 Krāsotāju ielā 12 notiks Rīgas domes Īpašuma departamenta rīkotais seminārs par vēsturisko dzīvojamo ēku atjaunošanu Rīgā.

Vēsturisko ēku un to elementu atjaunošana ne vienmēr ir ātrs un viegli veicams uzdevums, tāpēc semināra laikā pašvaldības pārstāvji iepazīstinās ar līdzfinansējuma programmu kultūrvēsturisko ēku atjaunošanai un dažādu arhitektonisko detaļu saglabāšanai. Tāpat tiks sniegta plašāka informācija par plānotajiem jaunumiem dzīvojamo māju atjaunošanas programmā fasāžu, lodžiju un balkonu sakārtošanai, kā arī atbalstu teritoriju labiekārtošanai.

Apkaimju pārstāvji aicināti piedalīties seminārā par vēsturisko dzīvojamo ēku atjaunošanu Rīgā

Eksperti no Nacionālās kultūras mantojuma pārvaldes semināra dalībniekus informēs par biežākajām kļūdām un šķēršļiem ēku atjaunošanas procesā un skaidros kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanas nepieciešamību.

Seminārā par realizētajiem projektiem informēs vēsturisko ēku īpašnieki, kuri ar pašvaldības līdzfinansējumu veiksmīgi atjaunojuši objektus Volguntes un Fr.Brīvzemnieka ielā. Tā kā viens no sarežģītākajiem posmiem ēkas sakārtošanā nereti ir īpašnieku kopības vienošanās, savā pieredzē par biedrības izveidi, lēmumu pieņemšanu un apsaimniekotāja maiņu dalīsies Blaumaņa ielas 6 nama biedrība. Ar diskusiju par izaicinājumiem, ar kādiem jāsaskaras vēsturisko ēku īpašniekiem un iespējamiem risinājumiem, semināra programmu noslēgs Torņkalna apkaimes biedrības valdes priekšsēdētājs un Rīgas domes deputāts Valdis Gavars.

Reģistrācija pasākumam: https://ej.uz/ekuatjaunosana

Semināra programma:

 

Laiks Pasākums Vadītājs
14.00 – 14.20 Pasākuma atklāšana, dalībnieku iepazīstināšana ar līdzfinansējuma programmas noteikumiem, jaunumi Rīgas domes Īpašuma departaments
14.20 – 14.40 Vēsturisko ēku saglabāšanas specifika NKMP
14.40 – 15.00 Durvju restaurācija ar pašvaldības atbalstu K. Garbunovs
15.00 – 15.20 Kultūras pieminekļa atjaunošana praksē A.Tipāne
15.20  – 15.40 Biedrības izveidošana N.Grigane-Grīsle
15.40 – 16.00 Pieredzes apmaiņa V. Gavars
16.00 – 17.00 Diskusija

Rīgas domes Īpašuma departaments nodrošina vairākas pašvaldības atbalsta programmas, ar kuru palīdzību Rīgas administratīvajā teritorijā esošo daudzdzīvokļu dzīvojamo māju īpašnieki var saņemt pašvaldības līdzfinansējumu savu dzīvojamo māju koplietošanas daļas atjaunošanai. Plašāka informācija par līdzfinansējuma programmām pieejama tīmekļa vietnē https://atjauno.riga.lv.

Informāciju sagatavoja: Rita Lazda, Rīgas domes Komunikācijas pārvaldes projektu koordinators, e-pasts: rita.lazda@riga.lv

Rīgas domes Komunikācijas pārvalde

 

Tālr.: 67026049, e-pasts: rdkp@riga.lv , mājas lapa: www.riga.lv

Facebook: https://www.facebook.com/Riga.lv

Twitter: https://twitter.com/rigasdome