• di@riga.lv
    / +371 67026138

Pašvaldības līdzfinansējums kultūrvēsturiskā būvmantojuma saglabāšanai 2022. gadā

Piektdien, 22. oktobrī Rīgas domes Vidi degradējošu būvju komisija izsludinās konkursu “Rīgas pilsētas pašvaldības līdzfinansējums kultūrvēsturiskā būvmantojuma saglabāšanai 2022. gadā”.

Šāda veida konkurss, kurā kultūrvēsturisko ēku īpašniekiem ir iespēja pretendēt uz pašvaldības līdzfinansējumu ēku atjaunošanai, tiek izsludināts nu jau septīto gadu.

  1. gada konkursa normatīvajos aktos ir veiktas izmaiņas pašvaldības piešķirtā līdzfinansējuma apmēros – nākamajā gadā līdzfinansējums ir 50% no attiecināmajām izmaksām, bet ne vairāk kā:
  • 30 000 euro – ēkai, kurā ir 16 vai vairāk dzīvokļu;
  • 25 000 euro – ēkai, kurā ir no 6 līdz 15 dzīvokļiem;
  • 21 000 euro – ēkai, kurā ir no 3 līdz 5 dzīvokļiem;
  • 20 000 euro pārējām ēkām;
  • 5000 euro izstrādājuma saglabāšanai Mazās programmas projektiem.

Izmaiņas normatīvajos aktos veicinās pretendentu skaitu pieaugumu, jo turpmāk konkursā varēs piedalīties arī projekti, kur objektu īpašumos ir NĪN parāds: šādi projekti vairs netiks noraidīti, tomēr līdzfinansējuma apmērs tiks samazināts proporcionāli nekustamā īpašuma nodokļa parādniekam piederošās domājamās daļas lielumam ēkā.

Konkursa projektus ir jāsniedz līdz 2022.gada 18.februāra plkst.9.00. un  iesniegtie projekti namīpašniekam ir jārealizē līdz 15. novembrim.

Pieteikumus konkursam varēs iesniegt personiski Rīgas domes Īpašuma departamenta Klientu apkalpošanas centrā, Kalēju ielā 10, ievērojot instrukciju par distancēšanās prasībām vai arī nosūtot pieteikumus pa pastu, vai ar kurjera starpniecību ar norādi – Rīgas domes Īpašuma departamenta Būvju sakārtošanas pārvaldei, Riharda Vāgnera ielā 5, Rīgā, LV-1050.

Rīgas pašvaldības līdzfinansējuma programma kultūrvēsturiskā būvmantojuma saglabāšanai tika aizsākta 2016. gadā, kad namu īpašnieki atjaunoja 38 ēkas, savukārt šajā gadā ar pašvaldības atbalstu jau tiek īstenoti 88 projekti.

Plašāka informācija par konkursu “Rīgas pilsētas pašvaldības līdzfinansējums kultūrvēsturiskā būvmantojuma saglabāšanai 2022. gadā”, kā arī konkursa nolikums tiks publicēta tīmekļa vietnē https://atjauno.riga.lv/.