• di@riga.lv
    / +371 67026138

Turpinām dalību NVA projektā un 40 skolēni arī šovasar pie mums veiks dažādus darba pienākumus

Arī šovasar, jūlija un augusta mēnešos, Rīgas domes Īpašuma departaments turpina dalību Nodarbinātības valsts aģentūras projektā “Nodarbinātības pasākums vasaras brīvlaikā personām, kuras iegūst izglītību vispārējās, speciālās vai profesionālās izglītības iestādēs”, kuram pateicoties 40 jaunieši no dažādām Rīgas un citu pilsētu izglītības iestādēm veiks dažādus darba pienākumus departamentā.

Šonedēļ, 1. jūlijā, departamentā darbu uzsāka 20 jaunieši, kuri mācās ne tikai Rīgas izglītības iestādēs, bet arī citās Latvijas pilsētās – Jelgavā, Rēzeknē, Babītē, Ogrē. Jaunieši departamentā pārsvarā veiks arhivāra un projektu asistenta darba pienākumus.

Bez ikdienas darba pienākumiem – dokumentu pavairošana, skenēšana, arhivēšana, sistematizēšana, datu ievadīšana datu bāzās, jaunieši dosies arī uz dažiem objektiem, kuros veiks to apsekošanu un foto fiksāciju. Tādējādi jaunieši iepazīs vairāk Rīgas pilsētvidi, jo dosies uz dažādām pilsētas apkaimēm, izzinot to vēsturi un namu arhitektūru. Ir plānots arī kopīgi veikt dažus radošos darbus, lai veicinātu departamenta iekšējo komunikāciju un klātienē apskatīt Rīgas domes Īpašuma departamenta īstenotos projektus.

Tāpat kā citus gadus, arī šogad par darba iespējām Rīgas domes Īpašuma departamentā bija liela un tika saņemti vairāk nekā simts pieprasījumi. Tomēr darba iespējas projektā ir ierobežotas, tāpēc aicinām jauniešus būt aktīviem jau pirms tam un piedalīties departamenta rīkotajā konkursā “Manas idejas top Rīgā”, lai palielinātu iespēju strādāt departamentā. Jaunieši ir aktīvi, dažādi un arī atšķirīgām interesēm, tāpēc tie departamentā ne tikai rada papildus atbalstu ikdienas darbā, bet ienes arī citādu redzējumu departamenta pārvaldībā un procesos.