• di@riga.lv
    / +371 67026138

ALT/BAU – Projekta tematiskā tīkšanas Polijā

No 12.marta līdz 13. martam bija plānota kārtējā projekta tematiskā sapulce Polijas pilsētā Ribņikā, kurā bija plānots mainīties pieredzē par finanšu un juridiskajiem instrumentiem tukšu ēku reaktivācijas un modernizācijas atbalstam. Diemžēl, ņemot vērā globālo veselības krīzi COVID-19 vīrusa dēļ, šī plānotā starptautiskā tematiskā sapulce tika atcelta.

Tomēr, ņemot vērā šobrīd pieejamās tehnoloģiskās iespējas, projekta darbi tika turpināti izmantojot elektroniskos komunikācijas rīkus. Šīs globālas veselības krīzes laikā ar projekta partneriem spējām pievienoties pirmajai sapulcei par turpmākajiem darbiem projektā, ņemot vērā šī brīža problēmas, tai starpā notika pirmais projekta vebinārs par Beļģu partneru izstrādāto nekustamā īpašuma uzskaites sistēmu, kā arī notika privātās konsultācijas ar projekta vadošo partneri.

Ņemot vērā, ka šī veselības krīze skāra visus projekta partnerus, kā arī URBACT projekta tīklu kopumā, URBACT sekretariāts nolēma, ka projekti kuru darbības termiņš tika paredzēts 2020.gada decembrī tiks pagarināts līdz 2021.gada jūnijam.

Neskatoties uz visu, lai atgūtu iekavēto laiku un turpinātu iegūt zināšanas, starp projekta partneriem tiek plānota pirmā plaša mēroga tematiskā tiešsaistes sapulce 2020.gada jūnijā, kurā sapulces dalībnieki dalīsies pieredzē un zināšanās par pieejamu mājokli.

Kas ir URBACT?

URBACT dod iespēju pilsētām sadarboties, lai izstrādātu jaunus un ilgtspējīgus risinājumus galvenajām pilsētu urbānajām problēmām caur tīklošanos, dalīšanos pieredzē un kapacitātes celšanu urbānajiem praktiķiem. URBACT ir finansēts no Eiropas reģionālā attīstības fonda un Eiropas savienības partnervalstīm un dalībvalstīm kopš 2002.gada.

Kas ir ALT/BAU?

ALT/BAU ir pārneses tīkls, kas koncentrējas uz alternatīvām stratēģijām Eiropas pilsētu centrālajos un vēsturiskajos rajonos, lai aktivizētu neizmantotās un degradētās ēkas, kas par tādām kļuvušas demogrāfisku, ekonomisku un sociālu apstākļu dēļ. Šī pārneses tīkla vadošais partneris ir Kemnicas pilsēta Vācija, kas ir atzīta kā labās prakses pilsēta tīklā, kuras pamatā ir Kemnicas pilsētas izveidotā aģentūra “Mājokļu aģentūra sarūkošām pilsētām”. Pārneses tīkla mērķis ir tā partnerpilsētās izveidot pielidzinātu līdzīgu aģentūru kā Kemnicas pilsētā. Šī Kemnicas piekoptā prakse, kas izrādījusies kā veiksmīgs instruments, lai proaktīvi savienotu pilsētas administratīvās institūcijas, ēku īpašniekus, investorus un lietotājus, lai uzsāktu ilgtspējīgu un resursu ietaupošu attīstību. Tīkla partneri ir Konstanta (Rumānija), Rīga (Latvija), Ribņika (Polija), Seraņa (Beļģija), Turīna (Itālija) un Vilafrankadelpenjē (Spānija).