• di@riga.lv
    / +371 67026138

Aicinām pieteikties semināram par līdzfinansējumu kultūrvēsturiskā būvmantojuma saglabāšanai 2020. gadā

17.oktobrī plkst. 12.00 VEF kultūras pilī (Ropažu ielā 2) notiks informatīvs seminārs, kurā atbildīgie pašvaldības speciālisti sniegs aktuālo informāciju un atbildēs uz jautājumiem par Rīgas pašvaldības līdzfinansējumu kultūrvēsturiskā būvmantojuma saglabāšanai 2020. gadā.

Seminārs notiks divās daļās. Pirmā no plkst. 12.00 līdz 13.00 būs atklātā daļa ar 2020. gada konkursa nolikuma prezentāciju un atbildēm uz jautājumiem. Savukārt otrā daļa sāksies plkst. 13.30 un plānota kā pieredzes apmaiņa, kontaktu veidošana un papildus informācijas saņemšana apspriežu grupās par dažādām tēmām. Tās ir: dzīvokļu īpašnieku sadarbība un dalības pieredze programmā (kā organizēt dzīvokļu īpašnieku lēmumu pieņemšanu, kā sagatavot savu projektu, kādas iespējamās grūtības jāņem vērā); būvniecības organizācija (par tehniskās dokumentācijas sagatavošanu, tehnisko apsekošanu, kā tas notiek, kam jāpievērš uzmanība); de minimis atbalsta noformēšana, piemēram, kā pareizi aizpildīt pieteikuma veidlapu u.c. dokumentus.

Katru apspriežu grupu vadīs eksperti atbilstošā jomā, un tās darbības laikā varēs pierakstīties uz konsultācijām pie Rīgas domes Īpašuma departamenta speciālistiem saistībā ar projekta sagatavošanu.

Dalība seminārā ir iepriekš jāpiesaka, zvanot uz tālruni 67012061. Plašāka informācija par konkursu ir publicēta mājas lapā: www.atjauno.riga.lv

Kopumā šogad ar pašvaldības līdzfinansējumu tika atjaunotas 78 kultūrvēsturiskā būvmantojuma ēkas. Rīgas dome kopumā sniedza līdzfinansējumu 1,2 miljonu eiro vērtībā. Konkurss tika izsludināts pagājušā gadā, un tajā bija iespēja pretendēt uz pašvaldības līdzfinansējumu ēkas atjaunošanas darbiem 50 % apmērā, bet ne vairāk kā 20 000 eiro kultūras pieminekļa fasādes atjaunošanai, kā arī ne vairāk kā 5000 eiro ēkas elementu atjaunošanai vai restaurācijai.