• di@riga.lv
    / +371 67026138

Pašvaldība aicina uzņēmējus un politiķus aktīvi iesaistīties domapmaiņā par Rīgas centra atdzīvināšanu

Pašvaldība kopā ar Latvijas Nekustamo īpašumu darījumu asociāciju (LANĪDA) un citiem ieinteresētajiem uzņēmējiem plāno organizēt sabiedrības iesaistes un domapmaiņas projektu “Rīgas centra laboratorijas”, kura laikā Rīgas centra tukšajās  telpās norisinātos pašvaldības pārstāvju, ekspertu, uzņēmēju un citu interesentu publiskas diskusijas par Rīgas centra “atdzīvināšanu”.

“Šī jautājuma risināšanā jāiesaistās dažādām biedrībām, uzņēmējiem un interesentiem, kā arī politiķiem ar savu redzējumu uzņēmējdarbības veicināšanai un “atdzīvināšanai” Rīgas centrā. Esam saņēmuši arī interesi no Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas, tāpat kā no citiem uzņēmēju pārstāvjiem. Ar šo iniciatīvu vēršam uzmanību un aicinām iesaistīties arī politiķus, kam ir idejas un vīzija, kā sasniegt mērķi, kas ir visu rīdzinieku un Rīgas viesu interesēs, lai galvaspilsēta būtu “dzīva” un iedzīvotājiem un uzņēmējiem interesanta,” 20.augusta Pilsētas īpašuma komitejas sēdē norādīja komitejas priekšsēdētājs Dainis Locis.

Patlaban pašvaldība un iesaistītās puses sadarbības ietvaros ir izveidojušas darba grupas – nodokļu, ārtelpas un mobilitātes, attīstības un īpašuma jautājumos.

 Kā ziņots, LANĪDA šā gada maijā ar vēstuli “Priekšlikumi uzņēmējdarbības veicināšanai Rīgas centrā” vērsās pie Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas priekšsēdētāja Daiņa Loča ar priekšlikumiem uzņēmējdarbības vides veicināšanai. Tiekoties ar LANĪDA pārstāvjiem tika konstatēts, ka priekšlikumi skar plašu jautājumu loku un šā gada 22. jūlijā Rīgas domē tika sarīkota tikšanās, kur piedalījās LANĪDA, LTRK Rīgas nodaļas vadītājs Ģirts Rungainis un iesaistīto Rīgas pašvaldības institūciju pārstāvji.

Šīs jomas pārstāvošās institūcijas šobrīd ir informējušas par iespējamajiem  pārstāvjiem darba grupās:  Finanšu un administrācijas lietu komiteja – komitejas priekšsēdētāja vietnieks Jānis Ozols, Finanšu un administrācijas lietu departaments – direktora palīgs nodokļu jautājumos Ilmārs Ziedonis, Ārtelpas un mobilitātes departamenta pasažieru pārvadājumu priekšnieka p. i. Santa Aveniņa, Pilsētas attīstības departaments – direktora vietniece būvniecības jautājumos Ingūna Urtāne, Īpašuma departamenta direktors Vladimirs Ozoliņš un Īpašuma departamenta direktora vietnieks Ernests Saulītis.

Tikšanās laikā arī tika izteikts viedoklis, ka darba grupu darbā ir pieaicināmi arī VAS “Valsts nekustamie īpašumi”, Rīgas namīpašnieku biedrības  un SIA “Rīgas nami” pārstāvji.

Nākamā iesaistīto pušu tikšanās paredzēta šī gada septembrī.

Informāciju sagatavoja: Ineta Miglāne, Rīgas pašvaldības Komunikācijas pārvaldes Ārējās komunikācijas nodaļas projektu koordinatore, e-pasts: ineta.miglane@riga.lv