• di@riga.lv
    / +371 67026138

Rīgas dome aizņemsies līdzekļus Uzvaras parka labiekārtošanas turpināšanai

Trešdien, 28. augustā, Rīgas dome atbalstīja aizņēmuma ņemšanu no Valsts kases 1,9 miljonu eiro apmērā, lai turpinātu Uzvaras parka teritorijas labiekārtošanu.*

Uzvaras parks vizualizacijas

“Uzvaras parka 2. kārtas būvniecība tiks realizēta divās daļās, jo paralēli parka labiekārtošanai notiks esošo inženiertīklu remontdarbi. Tāpēc parka labiekārtošanas pirmajā daļā paredzēts izbūvēt kafejnīcu ar terasi, labierīcības, ūdens rotaļu un sporta trenažieru laukumus. Pārējās aktivitātes – sporta laukumi, saimniecības ēka, bērnu rotaļu laukums un veloparks taps pēc inženiertīklu remontdarbu īstenošanas.  Svarīgi ir sākt Uzvaras parka 2. kārtas būvniecību jau tagad, lai rīdzinieki pēc iespējas ātrāk varētu turpināt tur tikties un aktīvi pavadīt laiku,” norāda Rīgas vicemērs Edvards Ratnieks.

Kopējais Uzvaras parka teritorijas 2.kārtas labiekārtošanas darbu finansējums veido 2,3 miljonus eiro, no kuriem 336 154 eiro plānoti no Rīgas pašvaldības budžeta, bet aizņēmuma apjoms – 1 904 874 eiro.

Kā ziņots, Uzvaras parka otrās kārtas būvniecība tiks realizēta divās daļās, jo paralēli parka labiekārtošanai notiks maģistrālo ūdens un kanalizācijas tīklu remontdarbi. Tāpēc sākotnēji paredzēts izbūvēt no maināmajiem inženiertīkliem brīvo parka daļu (2,6 ha), kurā atradīsies kafejnīca ar terasi, labierīcības un daži aktivitāšu laukumi.

Par projekta īstenošanu atbildīgā iestāde ir pašvaldības Īpašuma departaments.

Kopējā Uzvaras parka labiekārtojamā teritorija abām kārtām ir 14 hektāri. Projekta pirmās kārtas izmaksas bija vairāk kā 8,5 miljoni eiro, savukārt otrās kārtas izmaksas tiks noskaidrotas pēc iepirkuma rezultāta, taču tās būs mazākas nekā pirmajā kārtā.

* Rīgas pašvaldības prioritārais projekts “Uzvaras parka teritorijas 2.kārtas pirmās daļas labiekārtošanas darbi”.

Informāciju sagatavoja: Ineta Miglāne, Rīgas pašvaldības Ārējās komunikācijas nodaļas projektu koordinatore, e-pasts: ineta.miglane@riga.lv