• di@riga.lv
    / +371 67026138

Ratnieks: lietavu un stiprā vēja dēļ cietušas 19 mācību iestādes Rīgā

Rīgas vicemērs Edvards Ratnieks norāda, ka viņa pārraudzībā esošais Īpašuma departaments saņēmis visvairāk jeb 19 pieteikumu par bojājumiem skolām, pirmsskolas izglītības iestādēm un sporta skolai. Vēl 2 pieteikumi saņemti par bojājumiem bērnu un jauniešu centriem, kā arī 5 sūdzības par bojājumiem sociālajiem aprūpes centriem.

“Vispirms vēlos pateikties mūsu operatīvajiem dienestiem par to profesionalitāti un augsto gatavību krīzei. Krīžu vadības centrs darbojās jau no svētdienas diennakts režīmā un sekoja situācijas attīstībai. Vētras seku novēršanas koordinācijas pasākumi turpinās. Kopumā tika saņemts daudz pieteikumu bojājumiem, tostarp par pašvaldības īpašumiem. Visvairāk izglītības iestādes cieta no vējā kritušiem kokiem un lietavu izraisītas applūšanas. Ņemot vērā skolēnu brīvlaiku, prioritārā kārtībā novēršam bojājumus pirmsskolas iestādēs, un tad to darīsim skolās. Neviena no cietušo iestāžu ēkām nerada bīstamību ekspluatācijai,” atzīst Rīgas vicemērs Edvards Ratnieks.

Visvairāk cietušas ir pirmsskolas iestādes – par kritušu koku bojājumiem saņemti 12 pieteikumi. 6 skolas cietušas no applūšanas un nogāztiem kokiem. Rīgas Futbola skola ziņojusi par krītoša koka bojājumiem žogam.

Piecas sūdzības saņemtas no sociālās aprūpes centriem par applūšanu un nolauztiem kokiem. Divu bērnu un jauniešu centri cietuši no kokiem vai applūšanas.

Pieteikumi saņemti no dažādām Rīgas apkaimēm. Piemēram, Friča Brīvzemnieka pamatskolā bojāta jumta dēļ applūduši bēniņi, kā rezultātā appludināta Svinību zāle. Rīgas Valsts Klasiskajā ģimnāzijā nogāzušies vairāki koki, bojājot žogu. Vairākos stāvos applūdusi Rīgas 84.vidusskola, bojājot vairākus mācību kabinetus, griestus, sienas un mēbeles. Applūšanu piedzīvojusi arī Rīgas Pļavnieku pamatskola, kurā radīti bojājumi pagrabstāvam un citām telpām. Žogs un nojumes bojātas Rīgas 173. pirmsskolas izglītības iestādei. Vairākās iestādēs kritušie koki radījuši bojājumus komunikācijām un elektroapgādei, bet visvairāk bojāti ir žogi. Atsevišķos gadījumos nolauztie koki bojājuši uz ielas esošos transportlīdzekļus, kā arī bloķējuši satiksmi.

Bojājumu novēršana tika uzsākta nekavējoties, darbi notiek raiti un tie turpināsies līdz tiks bojājumi novērsti prioritārā secībā.