• di@riga.lv
    / +371 67026138

Rīgas 41.vidusskolā par diviem miljoniem eiro veido mūsdienīgu sporta infrastruktūru

Vasarā galvaspilsētas pašvaldībā norisinās vairāku skolu un bērnudārzu remontdarbi. Kā informē Rīgas vicemērs Edvards Ratnieks, šogad plānots pabeigt āra sporta infrastruktūras izveidi un teritorijas labiekārtošanu pie Rīgas 41.vidusskolas Slokas ielā 49A. Pie skolas tiek veidoti vairāki sporta laukumi, rotaļu laukums, velosipēdu novietnes un ģērbtuvju moduļi, kā arī izbūvēts apgaismojums. Kopējās projekta investīcijas ir aptuveni divi miljoni eiro.

Rīgas vicemērs Edvards Ratnieks: “Rīgas 41.vidusskola piedzīvo grandiozas pārmaiņas. Tā ir viena no straujāk augošajām skolām Rīgā. Skola ar 1.septembri iegūst jaunu nosaukumu “Rīgas Jāņa Šteinhauera vidusskola”. Šogad skola tiks pie jauna sporta laukuma, ko tā gaida vismaz kopš 2003.gada, kā arī drīz tiks sākti skolas siltināšanas darbi, kas ietvers arī jumta nomaiņu un jaunu fasādi. Skolai ir aktuāls jautājums par paplašināšanos telpu ziņā, tāpēc pašvaldība jau gatavo plānus, lai gada laikā to varētu īstenot, izmantojot papildu telpas tuvākā apkārtnē. Šogad aktīvi turpinām investīciju projektus Rīgas skolās un pirmsskolās. Sporta laukumi pie skolām nozīmē uzlabojumus arī apkaimē, jo tie ir pieejami arī apkaimju iedzīvotājiem pēc mācību stundām. Pašvaldība mērķtiecīgi raugās dažādu tautas sporta veidu attīstīšanā skolu ietvaros, kas nozīmē, ka vide tiek pielāgota maksimāli dažādiem sporta veidiem.”

 Pie skolas tiek izveidoti vairāku veidu multifunkcionālie sporta laukumi, kas paredzēti basketbola, volejbola, rokas bumbas un citu sporta veidu spēlēm, futbola laukums ar mākslīgo segumu, ielu vingrošanas trenažieru un spēka trenažieru laukumi, galda spēles – galda teniss un tekbola galds, rotaļu laukums, velosipēdu, skrejriteņu un skeitbordu novietnes, ģērbtuvju moduļi,  izvietoti labiekārtojuma elementi un izbūvēts teritorijas apgaismojums un videonovērošana.

“Skolu sporta laukumu sakārtošana ir viena no mūsu prioritātēm un īpaši labs rezultāts ir tur, kur skolai ir labs un enerģisks direktors, spēcīga apkaimes biedrība un aktīvi pedagogi un skolēni. Šī būs sakārtota vieta, ko ar prieku izmantos gan skolēni, gan studenti, gan arī apkaimes iedzīvotāji,” norāda Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas priekšsēdētājs Dainis Locis.

Informāciju sagatavoja: Ineta Miglāne, Rīgas pašvaldības Komunikācijas pārvaldes Ārējās komunikācijas nodaļas projektu koordinatore, e-pasts: ineta.miglane@riga.lv