• di@riga.lv
    / +371 67026138

Aicina uz semināru par Rīgas pašvaldības līdzfinansējumu ēku atjaunošanai

Šī gada 13. oktobrī plkst. 16.00 Rīgas pašvaldība aicina uz semināru “Rīgas pašvaldības līdzfinansējums kultūrvēsturiskā būvmantojuma saglabāšanai un dzīvojamo māju fasāžu atjaunošanai Rīgā”. Seminārs notiks “Koka Rīga” telpās  Krāsotāju ielā 12, Rīgā.

Semināra ietvaros pašvaldības speciālisti informēs par līdzfinansējuma programmas  2023.gada nolikuma noteikumiem.

Aicina uz semināru par Rīgas pašvaldības līdzfinansējumu ēku atjaunošanai

Kultūrvēsturiskā būvmantojuma ēku īpašnieki var pretendēt uz līdzfinansējumu saglabāšabas darbiem (no publiskās ārtelpas redzamās fasādes/-žu vai jumta atjaunošana) 50% apmērā no tiešajām būvniecības izmaksām , bet ne vairāk kā 20 000 euro .

Ja ēka ir trīs un vairāk dzīvokļu māja, kur vienam īpašniekam pieder ne vairāk kā 20% dzīvokļu, tad gan vēsturiskas dzīvojamās mājas saglabāšanas darbiem, gan uz publisko ārtelpu vērstās citas dzīvojamās mājas fasādes atjaunošanai līdzfinansējuma apmērs ir 50% no tiešajām būvdarbu izmaksām, bet maksimālā summa, atkarībā no dzīvokļu skaida dzīvojamā mājā, var sasniegt 30 000 euro.

Savukārt 5 000 euro kultūrvēsturisko ēku un dzīvojamo māju īpašnieki var prasīt atsevišķu ēkas arhitektonisko detaļu atjaunošanai vai restaurācijai . Līdzfinansējums  tiek izmaksāts pēc konkursā apstiprinātā projekta īstenošanas. Papildus informācija par konkursu un tā nolikums pieejams mājaslapā www.atjauno.riga.lv.

Informējam, ka seminārā varēs piedalīties arī tiešsaistē. Reģistrācija tiešsaistes semināram zvanot pa tālruni 67037293 vai aizpildot pieteikuma anketu https://ej.uz/atjauno_riga. Seminārs tiks straumēts Rīgas domes Īpašuma departamenta YouTube kanālā “Rīgas līdzfinansējums ēku atjaunošanai”.

Informējam, ka kopš 2016. gada Rīgas pašvaldības līdzfinansējuma programmas ietvaros ir atbalstīti vairāk nekā 450 projekti gandrīz 6 miljonu eiro vērtībā. Tostarp 2022. gadā ir atbalstīti 69 projekti gandrīz 1,5 miljonu eiro vērtībā.

Informāciju sagatavoja: Solvita Brence-Kauste, Rīgas domes Komunikācijas pārvaldes Ārējās komunikācijas nodaļas projektu koordinatore, tālr.: 29442982,
e-pasts: solvita.brence@riga.lv