• di@riga.lv
    / +371 67026138

Rīgas domes Īpašuma departaments pagājušajā gadā ir noslēdzis 112 līgumus par pašvaldības nekustamo īpašumu pārdošanu

Pagājušajā gadā par Rīgas pilsētas pašvaldības nekustamo īpašumu pārdošanu ir noslēgti 112 līgumi. No 2020.gadā noslēgtajiem pirkuma līgumiem un iepriekšējos periodos noslēgtajiem nomaksas pirkuma līgumiem ieņēmumi pašvaldības budžetā ir  ieskaitīti vairāk kā 5 miljoni eiro.

Inčukalna 2

Pagājušais gads ir zīmīgs arī ar to, ka darījumi tika slēgti attālinātā darba režīmā un arī savstarpēja dokumentu aprite, un saziņa ar klientiem noritēja elektroniskajā vidē. Jūnija mēnesī tika uzsākta elektronisko izsoļu rīkošana. No pērnajā gadā rīkotajām 69 nekustamo īpašumu  izsolēm, elektronisko izsoļu vietnē https://izsoles.ta.gov.lv  tika sarīkotas 34 izsoles.

Izsolē par vairāk nekā 1 miljons eiro tika pārdots nekustamais īpašums Inčukalna ielā 2, kas sastāv no ēkas un tai pieguļošās  teritorijas. Šis īpašuma bija arī viens no dārgāk pārdotajiem īpašumiem pagājušajā gadā. Vēl viens no dārgāk pārdotajiem īpašumiem bija zemesgabals Garciema ielā 17 un par tā iegādi pašvaldības budžetā tika saņemti vairāk kā 320 tūkstoši eiro. Par vairāk kā 120 tūkstošiem tika pārdots arī zemesgabals Anniņmuižas bulvārī 79.

Apbūves īpašnieki arī pagājušajā gadā par brīvu cenu izsolē iegādājās pašvaldībai piederošus apbūvējamus īpašumus. Par gandrīz 1, 3 miljoniem eiro tika atsavināti atsevišķi apbūvējami zemesgabali Kārla Ulmaņa gatvē 88A. Par gandrīz 72 tūkstošiem eiro tika pārdots zemesgabals Zasas ielā 20. Savukārt Sāremas ielas 3B nekustamo īpašumu iegādājās par vairāk kā 63 tūkstošiem eiro.

2020. gadā Rīgas domes Īpašuma departaments atsavināja 51 zemes starpgabalus. Mazākais pārdotais zemes starpgabals bija vien 6 kvadrātmetrus liels, savukārt lielākā pārdotā starpgabala platība bija 1351 kvadrātmetri. Dārgākā pārdotā zemes starpgabala cena bija 65,20 eiro par vienu kvadrātmetru , bet lētākā – 7,60 eiro par vienu kvadrātmetru.