• di@riga.lv
    / +371 67026138

Notiks tiešsaistes seminārs Rīgas namīpašniekiem par kultūrvēsturiskā būvmantojuma saglabāšanu un līdzfinansējuma saņemšanu

Ceturtdien, 28.janvārī, plkst. 14.00 Rīgas domes Īpašuma departaments rīko tiešsaistes semināru Rīgas namīpašniekiem, kuri plāno šogad pieteikt un realizēt savu projektu, pašvaldības konkursā “Rīgas pilsētas pašvaldības līdzfinansējums kultūrvēsturiskā būvmantojuma saglabāšanai 2021. gadā”. Projektu pieteikumus konkursā šogad var iesniegt līdz 19.februārim plkst. 9.00.

Tiešsaistes seminārs par konkursu notiks https://www.youtube.com/ kanālā “Rīgas līdzfinansējums ēku atjaunošanai” (https://www.youtube.com/…/UCWqQ2UGXpwnxdDxM746…/featured).

Līdzfinansējuma seminārs

Tiešsaistes laikā departamenta atbildīgie speciālisti atbildēs uz jautājumiem par konkursā iesniedzamajiem dokumentiem, projektu noformēšanu un iesniegšanu. Jautājumus aicinām līdz 27. janvārim plkst.17.00 nosūtīt uz e-pastu atjauno@riga.lv ar norādi “jautājums tiešsaistei” vēstules tematā vai uzdot tos arī tiešsaistes čatā.

Jau sesto gadu pašvaldības izsludinātajā konkursā vēsturisko namu īpašniekiem ir iespēja pretendēt uz līdzfinansējumu ēku atjaunošanai. Līdzfinansējuma apmērs ir 50 % no attiecināmo izmaksu kopsummas, bet ne vairāk kā 20 000 eiro ēkas saglabāšanas darbiem, kā arī ne vairāk kā 5000 eiro dažādu ēkas elementu (logi, durvis, fasādes elementi) atjaunošanai.

Konkursā var iesniegt projektus par ēkas vai arhitektonisko elementu saglabāšanas darbiem, ja saglabājamā ēkas daļa ir pieejama sabiedrības apskatei no publiskās ārtelpas un ēka ir valsts reģiona vai vietējās nozīmes kultūras piemineklis, atrodas minētā pieminekļa aizsardzības zonā vai atrodas valsts apbūves aizsardzības teritorijās: Rīgas vēsturiskais centrs, Mežaparks, Ķīpsalas vēsturiskā apbūve, Kalnciema ielas koka apbūve, Pārdaugavas apbūves fragments, vai pašvaldības noteiktajās apbūves aizsardzības teritorijās: Āgenskalna, Bolderāja, Dzegužkalns-Nordeķi, Maskavas priekšpilsēta, Sarkandaugava, Teika, Torņakalns, Vecāķi, Vecmīlgrāvis (Emmas iela), Čiekurkalns, Pleskodāle, Jaunmīlgrāvis (Ezera iela), Vecdaugava (Airu iela) un VEF rūpnieciskā apbūve.

Pieteikumus konkursam var iesniegt personiski Rīgas domes Īpašuma departamenta Klientu apkalpošanas centrā, Kalēju ielā 10, (informācija par projekta iesniegšanu klātienē ārkārtas situācijas laikā ir pieejama tīmekļa vietnē https://atjauno.riga.lv/) vai arī nosūtot pieteikumus pa pastu, vai ar kurjera starpniecību, ievērojot konkursa nolikumā noteiktās prasības.