• di@riga.lv
    / +371 67026138

Noslēdzies iepirkums par Mežaparka Lielās estrādes noslēdzošajiem pārbūves darbiem

Rīgas domes Īpašuma departaments šī gada 21.maijā izsludināja iepirkumu par Mežaparka Lielās estrādes (Ostas prospektā 11, Rīgā) noslēdzošajiem pārbūves darbiem jeb projekta B posma būvniecības kārtu B2. Iepirkuma izsludināšana šajā laikā kļuva iespējama, pateicoties pašvaldības pagaidu administrācijas efektīvai un ātrai rīcībai, panākot vienošanos par aizņēmumu Valsts kasē. Tādējādi Mežaparka Lielās estrādes pārbūves darbus paredzēts pabeigt ātrāk nekā sākotnēji plānots.

Noslēdzies iepirkums par Mežaparka Lielās estrādes noslēdzošajiem pārbūves darbiem

Ekspozīcijas zāle ar vēsturiskās estrādes ēkas elementiem
Koru telpas akustiskais koncepts
Estrāde septembrī
Ekspozīcijas zāle ar vēsturiskās estrādes ēkas elementiem Koru telpas akustiskais koncepts Estrāde septembrī

Iepirkumā tika saņemti trīs piedāvājumi un tiesības slēgt iepirkuma līgumu par Mežaparka Lielās estrādes pārbūves B posma B2 kārtas būvniecības darbiem tika piešķirtas AS “LNK Industries”, kas iesniedza konkursa nolikuma prasībām atbilstošu saimnieciski visizdevīgāko piedāvājumu ar zemāko cenu 18 456 888, 88 eiro bez pievienotā vērtību nodokļa.

Būvniecības noslēdzošajā kārtā tiks uzbūvēta estrādes ēkas stiklotā fasāde, ieklāts estrādes kupola membrānas jumts, kā arī izbūvētas estrādes ēkas iekštelpas. Šajā būvniecības kārtā tiks izbūvētas jaunas saimniecības pagalma būves un veikta katlumājas pārbūve, kā arī demontētas līdzšinējās estrādes saimniecības ēkas. Atbilstoši B2 posma būvprojektam tiks izbūvēti lietotāja inženiertīkli, kā arī pabeigts estrādes teritorijas labiekārtojums. Ir paredzēts atjaunot vēsturisko paviljonu un estrādes ēkā izveidot Dziesmu svētku ekspozīciju.

Rīgas domes Īpašuma departaments ir izstrādājis B2 kārtas īstenošanas laika grafiku, paredzot nepieciešamos tehnoloģiskos pārtraukumus pēc faktiskās situācijas, lai nodrošinātu savlaicīgu un drošu XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku norisi 2021.gadā jūlijā, kā arī būvprojekta realizāciju pilnā apmērā līdz 2021.gada decembrim.

Lai nodrošinātu iespēju pabeigt valstiski nozīmīga investīciju projekta – Mežaparka Lielās estrādes pārbūvi, Rīgas pilsētas pagaidu administrācija vienojās ar Kultūras ministriju, un valdība 5.maijā pieņēma lēmumu, kurā pašvaldībai radīja iespēju līdz 2022.gadam aizņemties Valsts kasē līdz 23 miljoniem eiro lielu finansējumu.

Mežaparka Lielās estrādes atjaunošana aizsākās 2016.gada 11.martā, kad Rīgas pašvaldība un Latvijas Nacionālais kultūras centrs parakstīja līgumu ar Jura Pogas un Austra Mailīša arhitektu birojiem par būvprojekta izstrādi.

Informāciju sagatavoja:

Baiba Kantiņa, Rīgas domes Īpašuma departamenta Sabiedrisko attiecību projektu vadītāja, mob. tālr. 26555927, e-pasts baiba.kantina@riga.lv