• di@riga.lv
    / +371 67026138

Ratnieks un LOK tiksies ar Finanšu ministrijas pārstāvjiem, lai pārrunātu nomas maksas paaugstināšanas problēmu

Ceturtdien, 3. oktobrī, plkst. 10.30 Finanšu ministrijā 202. telpā Rīgas vicemērs Edvards Ratnieks kopā ar Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) pārstāvjiem tiksies ar Finanšu ministrijas parlamentāro sekretāri Karīnu Ploku un valsts sekretāri Baibu Bāni, lai pārrunātu tālāku rīcību par Ministru kabineta (MK) noteikumiem Nr. 350 un to grozījumu veikšanu, kas ļautu atgriezties pie līdzšinējās nomas maksas noteikšanas kārtības – 1,5% no zemesgabala kadastrālās vērtības.

Ratnieks tiksies ar “Rimi” Olimpiskā centra pārstāvjiem par nomas maksas paaugstināšanas problēmu

Šī gada aprīlī tika pieņemti Finanšu ministrijas virzītie grozījumi MK noteikumos Nr.350, kā rezultātā ap 120 nomniekiem Rīgā, tostarp “Rimi” Olimpiskais centram, Rīgas dome bija spiesta būtiski paaugstināt zemes nomas maksu ar šī gada oktobri. Savukārt to nedarīt pašvaldība nedrīkst, jo tas būtu pretrunā normatīviem aktiem.

“Es ceru, ka pēc sarunas ar Finanšu ministriju, paātrinātā kārtībā tiks veiktas izmaiņas normatīvajos aktos, lai neradītu nepanesamu finanšu slogu nomniekiem un lai neciestu jauniešu un pieaugušo sports. Mēs nevēlamies, lai šo noteikumu ietekmē ciestu bērnu un jauniešu sports un palielinās vecāku izmaksas par sporta nodarbībām. Ceru uz produktīvu sarunu un ātru risinājumu,” norāda Rīgas vicemērs Edvards Ratnieks.

Tikšanās piedalīsies arī Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas un Sporta komisijas vadītājs Dainis Locis.

Kā jau iepriekš ziņots, otrdien notika Rīgas domes un LOK tikšanās. Tikšanās laikā puses vienojās kopīgi vērsties pie Finanšu ministrijas ar lūgumu mainīt MK noteikumus, lai atgrieztos līdzšinējā redakcijā un varētu saglabāt zemes nomas maksas apmēru 1,5% apmērā no zemesgabala kadastrālās vērtības. Tas ir svarīgi, lai nodrošinātu ilgtspējīgu sporta infrastruktūras attīstību un atvieglotu finansiālo slogu sporta organizācijām un iestādēm. Šis priekšlikums īpaši būtisks olimpiskajiem sporta centriem un citām sporta organizācijām, kuras aktīvi darbojas Rīgā. Tie paši nosacījumi attiektos vēl uz 120 Rīga iznomātajiem īpašumiem.

Otrdienas tikšanās ar LOK piedalījās Rīgas vicemērs Edvards Ratnieks, Pilsētas īpašuma komitejas un Sporta komisijas vadītājs Dainis Locis, Īpašumu departamenta vadītājs Vladimirs Ozoliņš, LOK prezidents Raimonds Lazdiņš un citi pārstāvji.

Informācija saziņai:

Rīgas vicemēra E. Ratnieka padomniece: Elīna Balode
Tālr.: +371 25667139; +371 28931413, e-pasts: ebalode36@riga.lv mājaslapa: https://www.edvardsratnieks.lv/

Facebook: https://www.facebook.com/RatnieksEdvardsTwitter: https://twitter.com/edvardsratnieks

Instagram: https://www.instagram.com/edvardsratnieks/