• di@riga.lv
    / +371 67026138

Mežaparka jaunās sākumskolas ēkas metu konkursā pieteikušies pieci pretendenti

Apbūvējamā teritorija atrodas Rīgā, pie Kokneses prospekta un Sudraba ielas krustojuma. Iesniegtie pieteikumi tiks izvērtēti tuvāko nedēļu laikā.

Konkursa mērķis ir iegūt arhitektoniski augstvērtīgu un funkcionāli pārdomātu, prasībām atbilstošu un ekonomiski pamatotu metu sākumskolas ēkai, kurā iespējams īstenot uz kompetencēm balstītu izglītības programmu, radot ergonomisku mācību vidi, veidojot multifunkcionālas telpas ar praktisko darbu zonām, piemērotu darbam grupās un mācību aktivitāšu maiņai un tehnoloģijām bagātu vidi.

Konkursam iesniegtos metu piedāvājumus vērtēs žūrijas komisija, kuru vadīs arhitekts Jānis Dripe. Komisijā darbosies departamenta Būvniecības pārvaldes Arhitektu nodaļas vadītāja Arta Goldberga un arhitekte Anna Vasiļjeva, Rīgas pilsētas Būvvaldes Kultūras pieminekļu aizsardzības nodaļas vadītāja vietniece Agrita Madarniece, Latvijas arhitektu savienības pārstāvji, arhitekti Daiga Dzedone un Miķelis Putrāms, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktora vietnieks Ivars Balamovskis un Nacionālās kultūras mantojuma pārvaldes arhitekts Nauris Pilāns.

Kopējais konkursa godalgu fonds ir 20 000 eiro. Pirmās vietas godalgai ir paredzēti 10 000 eiro, otrās vietas godalgai 5000 eiro, bet trešās vietas – 2000 eiro. Ir paredzētas arī divas veicināšanas balvas – katra 1500 eiro vērtībā.