• di@riga.lv
    / +371 67026138

Nākamgad Rīgas Bāriņtiesa un krīzes un konsultācijas centrs “Skalbes” atradīsies jaunā ēkā Tērbatas ielā 69

Šodien, 23.novembrī, Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks kopā ar  Rīgas domes Pilsētas Īpašuma komitejas priekšsēdētāju Oļegu Burovu,  Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētāju Olgu Veidiņu un Rīgas Bāriņtiesas vadītāja vietnieci Inesi Ērgli apsekoja Tērbatas ielā 69 ēkā notiekošos remontdarbus, kur no nākamā gada marta tiks izvietota Rīgas Bāriņtiesa un krīzes konsultācijas centrs “Skalbes”.

Nekustamajā īpašumā Tērbatas ielā 69 atrodas viena trīsstāvu ēka un tās piebūve – piestāvu ķieģeļu ēka, kurā kādreiz atradās Centra pamatskola, kuru apvienoja ar Natālijas Draudziņas ģimnāziju.

Šobrīd bijušās izglītības iestādes ēkas telpas pārtaps par mūsdienu prasībām atbilstošu biroja telpām 141 Rīgas Bāriņtiesas darbiniekam un 22 krīzes un konsultācijas centra “Skalbes” darbiniekiem. Kopējā atjaunojamo telpu platība ir 2863,5 kvadrātmetri.

Šobrīd abām ēkām ir veikta jumtu nomaiņa, visi demontāžas darbi un atjaunoti visi inženiertīkli. Norit iekštelpu pārplānošanas, jaunu durvju bloku uzstādīšanas, iekšējās elektroinstalācijas renovācijas darbi. Tiks ierīkota automātiskā ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes signalizācijas sistēma. Renovēs iekšējās ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmas, kā arī ventilācijas un aukstuma apgādes sistēmas. Tiks uzlabots arī ēkas ārējais veidols, atjaunojot vēsturisko fasādi. Tiks labiekārtota arī apkārtesošā teritorija, paredzot tajā vietu bērnu rotaļu laukumam.

Ēkas pirmajā stāvā atradīsies krīzes un konsultācija centrs “Skalbes” telpas, kam ir  paredzēts ierīkot dažāds konsultāciju kabinetus, to skaitā telefona konsultāciju,  atpūtas un administratīvās telpas, kā arī labierīcības telpas, tajā skaitā labierīcības personām ar kustību traucējumiem.

Pirmajā stāvā izvietosies arī Rīgas Bāriņtiesa, kurai paredzēts izveidot informācijas centru, tiesu sēžu zāles, apspriežu telpas, tiesu sēžu sekretariāta telpas, kā arī labierīcības. Arī pārējās telpās paredzētas Rīgas Bāriņtiesas darbības nodrošināšanai – tiesu priekšsēdētāju kabineti, telpas serveriem un arhīvam, kā arī apspriežu zāles, lielā sanāksmju zāles, atpūtas telpas un labierīcības. Lai ēkā nodrošinātu vides pieejamību tiks ierīkots lifts.

Visus būvdarbus ir plānots pabeigt līdz nākamā gada 30.janvārim. Lifta ierīkošanas darbus ekspluatācijā ir plānots nodot nākamā gada maijā. Rīgas Bāriņtiesa un   krīzes un konsultācija centrs “Skalbes” atjaunotās telpās darbu varēs uzsākt jau nākamā gada martā.

Darbus pēc Rīgas domes Īpašuma departamenta pasūtījuma veic SIA “AKN”. Visu būvdarbu kopējās izmaksas ir apmēram viens miljons eiro.

Informāciju sagatavoja: Baiba Gailīte, Rīgas domes Īpašuma departamenta Komunikācijas nodaļas vadītāja, tālr.: 67037357; mob.tālr.: 26555927; e-pasts: baiba.gailite@riga.lv